Központ
2020. október 24. szombat, Salamon

Végre megtört a jég!

Központ augusztus 23, 2011 Egyéb kategória

Végre megtört a jég!fcm

Két vereség és egy gyenge idegenbeli döntetlen után, a stadion villanyfényes berendezését felavató mérkőzésen megszerezte első győzelmét a FCM együttese, a gyengébb képességű Mioveni ellen. Amint azt Sabau edző a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón is elmondta, nagy szükség volt a győzelemre, főleg azért, hogy a játékosok visszanyerjék megtépázott önbizalmukat. A mérkőzés elején egy perces néma csenddel emlékeztek az egykori ASA hajdani csatárára, a súlyos betegség következtében nemrég elhunyt Vasile Pislarura.

Az első játékrészben a hazaiak folytatták az egy fordulóval korábban mutatott gyenge, ötlethiány nélküli játékot. A szerencse ezúttal a FCM-hez társult, először amikor a 37. percben Ionescu faképnél hagyta Iencsit, betört a tizenhatos területére, s mintegy 10 méterről jobbal az oldalsó lécet találta el. Ha a labda a hálóban kötött volna ki, másként alakulhatott volna a találkozó, azonban gyakorlatilag ez volt a vendégek egyetlen komolyabb lehetősége a mérkőzés során.

A 46. percben a CFR-től kölcsönbe érkezett Sergiu Bus kihasználta a két mioveni-i középhátvéd, Miulescu és Oltean ügyetlenségét, az elcsípett labdát merőlegesen a kapura vezette, majd a tizenhatos tájékáról a léc alá bombázta. 1-0.

A megszerzett gól gyógyírként hatott az együttesre, a játékosok pontosabban kezdtek passzolni, a támadások veszélyessége is fokozódott, kényszerítve az ellenfelet, hogy kimozduljanak az addig elbarikádozott kapujuk előteréből. A második gól egy kidolgozott akció során született meg az 59. percben, amikor a születésnapját ünneplő Vagner beadását, az ötös sarkáról Celsinho a hálóba vágta. 2-0.


Vasárnap a FCM a Steaua ellen játszik idegenben, a mérkőzést a Digi Sport1 22:00 órától élőben közvetíti.


 

FCM Marosvásárhely – CS Mioveni 2–0 (0-0)

Vezették: Adrian Comănescu (Rm.-Vâlcea) – Dorin Mudura (Nagyvárad), Marius Nicoară (Herkulesfürdő).

FCM: Balauru – Vagner, Ghionea, Iencsi, Szilágyi, Pădureţu (12. Celsinho), Fl. Dan, Issa Ba (86. Jamal Mohammed), Astafei, Ilyés, Buş (81. D. Matei).

CS Mioveni: Oct. Popescu – Voicu, Miulescu, Olteanu, Crăciun, V. Gheorghe (46. Enache), Mărgăritescu, Naidin (62. Tănasă), Vladu (70. Neaga), Dică, Cl. Ionescu.

Gólok: Buș (46.), Celsinho (59.).

Sárga lapok: Vagner (10.), illetve Mărgăritescu (15.), Dică (86.).


Share Button
Ennyien olvasták: 248

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.